Tóth Dalma

Zen-Shiatsu tréner

Tóth Dalma vagyok, Zen Shiatsuval és zen-mindfulness alapú életvezetéssel és önismereti szemlélődő ülő- és mozgás meditációval foglalkozom. Mindig érdekelt az önismeret, a japán zen filozófia és művészet és a szúfizmus, ezek később gyakorlással, hosszú csendben töltött ülésekkel, kolostorban töltött idővel, figyeléssel mélyültek. Foglalkozásaim és a kezelések mind ebből a világból merítenek, és adnak egy biztos talajt az úthoz, hogy megismerjük és megtapasztalhassuk a mindig tiszta, üres, friss és tág tudatunkat-szívünket. A foglalkozásokban és kezelésekben így a hangsúly a légzés felszabadításán, a belső áradó életenergiánk megtapasztalásán, az elme és szív csendjén és tágításán van, hogy megtapasztaljuk azt, ami meg nem fogalmazható.

Vissza

Tóth Dalma:

Zen érintés - A Semmi érintései

Art-IS - 2019. 09. 13. 17:00-19:00

Ebben a foglalkozásban a testünk és érintésünk vezet minket el egy helyre ahol belső és külső tér nem válik ketté. Mozgás szemlélődéssel és belső fókuszokkal indulunk, hogy megérkezzünk testünkbe, figyelmünkbe, a középpontunkba és légzésünkbe, hogy így a kiüresedett figyelemmel, nyitott szívvel tapasztalhassuk meg a körülöttünk lévő világot. Majd érintés és alap masszázs technikákat fogunk párban egymáson megismerni a Shiatsu világából, mindfulness és zen alapú fókuszok, nyitott kérdések, képek lesznek segítségünkre és megyünk mélyebben az érintésbe és belső figyelembe, ezt használva tiszta természetünk tágasságának megtapasztalásához.

Kényelmes ruha és polifoam szükséges!


Tóth Dalma:

Zen mozgásból - csendesülésbe

Art-IS - 2019. 09. 14. 17:00-19:00

Ebben az órában a mozgáson keresztül a csendes, ülő meditációhoz fogunk eljutni. Annak ajánlom ezt a foglalkozást, aki szeretné kipróbálni, megismerni a zen és szúfi alapú meditációt és mélyülni benne de az odavezető utat szívesen járja be mozdulatokkal, belső figyelemmel, test-fókuszokkal. Megérkezünk a testünkbe, a légzésünkbe, érzékeinkbe, és megyünk azon túl, kapcsolódunk a belső térhez, a külső térhez, egymáshoz és a világhoz, így eljutva a csendes középpontunkba ahol a tiszta tudat és szív tágassága megtapasztalható. A foglalkozáson mindfulness és zen alapú fókuszok, nyitott kérdések, képek, belső koncentráció, egymással való csendes érintés-kommunikáció és zazen meditációs alapokat használunk.  Az együttlét egy közös csendes-üléssel zárul.

logo